Energiameister

Tooted

K.K.K

Korduma kippuvad küsimused.

01. Elektritarvikute valik ja kasutamine

Kaablite valikul tuleb arvestada nii nende pikkust kui ka ristlõike pindala, mis peab vastama seadme voolutarbele ja kaugusele toiteallikast. Samuti on oluline valida õige tüüp kaabel, olgu selleks siis vask või alumiinium, sõltuvalt rakendusest. Soovitame konsulteerida spetsialistiga, et tagada ohutu ja efektiivne lahendus.

Maandusega pistikut soovitatakse kasutada kõikide seadmete puhul, mis võivad potentsiaalselt põhjustada elektrilöögi ohtu, eriti vannitubades, köökides või välitingimustes. Maandus aitab vähendada elektrilöögi ohtu, juhtides võimaliku liigvoolu ohutult maasse.

Seadme sobiva pistiku tüübi määramiseks tuleks esmalt kontrollida seadme kasutusjuhendit või tehnilisi andmeid, kus on tavaliselt märgitud nõutav pistiku tüüp ja pinge. Kui te olete endiselt ebakindel, soovitame pöörduda elektriseadmete müüja või spetsialisti poole, kes oskab teile nõu anda.

02. Soojuspumpade valik ja paigaldus

  • Õhk-õhk soojuspumbad
    Õhk-õhk tüüpi soojuspump on kütteseade, mis pumpab välisõhust saadud soojusenergiat siseruumidesse. Seade koosneb välis- ja siseosast, mis on omavahel ühendatud torude ja elektrijuhtmetega. Välisosas asub kompressor, mis pumpab välisõhust soojust koguvat külmaainet seadme siseossa. Siseosas suunatakse soojus toaõhku ning puhutakse ventilaatori ja suunajate abil hoonesse laiali. Tööpõhimõte on sarnane külmkapiga: välisosa üritab külmutada välisõhku ning toodab kõrvalproduktina soojust, mille külmaaine endaga seob ja siseosa abiga tuppa suunab.

  • Kokkuhoid.  Seade hoiab energiat kokku, kuna soojust ei ole vaja toota. Välisõhus olev soojusenergia tuleb lihtsalt kokku koguda ja siseruumidesse transportida. Parimates tingimustes kulub 4 kW soojusenergia kokku kogumisele ja tuppa suunamisele alla 1 kW elektrienergiat. Elektriradiaator kulutab näiteks sama hulga soojusenergia tootmiseks 4 kW elektrienergiat.

  • Mugavus. Lisaks küttekulude kokkuhoiule on õhksoojuspumpa mugav ja lihtne kasutada. Kaugjuhtimispuldiga varustatud seade hoiab automaatselt etteantud temperatuuri, filtreerib ja juhib õhu liikumist. Samuti saab õhksoojuspumpa kasutada õhu jahutamiseks suvel.

  • Meie kliima. Mida soojem on välisõhk, seda parema kasuga õhksoojuspump töötab. Tehnilised andmed on antud välistemperatuuril +7°C. Eesti aasta keskmine temperatuur on EMHI andmeil +5,2°C. Temperatuuri langedes kasutegur väheneb, kuid kaasaegne inverterkompressoriga õhksoojuspump suudab ka -25 kraadi juures anda rohkem soojusenergiat, kui ise elektrienergiat kulutab. Kui külma on alla 15 kraadi, siis on üldiselt tarvis lisakütet, kuna seadme küttevõimsusest jääb väheks. Soojuspump sobib kokku teiste kütteallikatega. Meie kliimas oleks parim kütta valdavalt õhksoojuspumba abil ning lisakütet kasutada ainult väga külmade ilmade korral.

Kui võimas soojuspump valida? Kõik sõltub ruumide suurusest, paigutusest ja maja soojustusest. Samuti sellest, millise küttesüsteemiga koos soojuspumpa kasutatakse. Üldreegel on, et 1 kW soojusvõimsusest piisab hea soojustusega hoones 20-25 ruutmeetri kütmiseks.

Soovituse andmiseks vajame rohkem teavet teie hoone suuruse, asukoha kliima ning eelistatud energiatõhususe kohta. Üldiselt on õhk-õhk soojuspumbad populaarsed eluruumides ja õhk-vesi soojuspumbad sobivad hästi maja kütmiseks ja tarbevee soojendamiseks.

Kui kaua võtab soojuspumba paigaldamine aega?
Soojuspumba paigaldamine võtab tavaliselt üks kuni kaks päeva. Täpne aeg sõltub aga paigalduse keerukusest ja ettevalmistustöödest.

Siseosa asukoha valikul peab arvestama sellega, et soojus levib kergesti alumistelt korrustelt üles, vastupidi aga ei taha liikuda. Samuti jääb siseosast kaugemal asuvate tubade temperatuur paari kraadi võrra madalamaks. Oluline on jälgida, et tubade uksed oleks avatud, sest muidu ei liigu soe õhk majas ringi. Jahutamisel peab arvestama sellega, et külm õhk teistesse ruumidesse ei liigu. Sellest tulenevalt on jahutatav ala köetavast väiksem.

Välisosa ei ole soovitav paigaldada puitkonstruktsiooniga maja seina külge, kuna seadme töötamisel tekkiv vibratsioon võib mööda konstruktsioone tuppa kanduda. Vibratsiooni vähendamiseks saab kasutada spetsiaalseid kummipatju. Samuti pole otstarbekas välisosa paigaldada katusele, kus külm tuul teda liigselt jahutab ja kus on seadmele raske ligi pääseda, et vajadusel jääd ja lund koristada.

Õhk-õhk soojuspumba ja konditsioneeri standardpaigaldus alates 349€ (hind sisaldab käibemaksu). Rohkem infot leiad siit.

Õhk-vesi soojuspumba standardpaigaldus alates 1499€ (hind sisaldab käibemaksu). Rohkem infot leiad siit

Maakütte standardpaigaldus alates 1999€ (hind sisaldab käibemaksu). Rohkem infot leiad siit

Kuidas seadustada soojuspumpa? Soojuspumba paigaldamine on hoone tehnosüsteemide ümberehitamine, mille kohta tuleb kohalikule omavalitsusele esitada ehitusteatis.

Ehitusteatis on riigilõivuvaba. Ehitusteatise eelduseks on ehitusprojekti olemasolu. Kui vajate abi ehitusteatise ja ehitusprojekti vormistamisel, siis saatke allpool väljatoodud dokumendid aadressile info@energiameister.ee Ehitus- ja kasutusteatise esitamine ning ehitusprojekti koostamine maksab 395€.


Vajalikud dokumendid ja toimingud:

  1. Korteri puhul on esmajoones vajalik korteriühistu kirjalik nõusolek soojuspumba paigaldamiseks. Kaasomandis oleva kinnisasja puhul on tarvis lisaks kaasomaniku nõusolek.
  2. Peale sobiva soojuspumba väljavalimist tuleb valida soojuspumba sise- ja välisosa asukohad. Vajaliku seadme aitavad välja valida Kodukliima spetsialistid.
  3. Soojuspumba sise- ja välisosad tuleb kanda korruse plaanile ja hoone vaadetele. Soojuspumba osad kantakse tellija poolt esitatud plaanidele. Hinnas ei sisaldu korruse plaani ja vaadete ülesmõõdistamise tööd. Olemasolevad plaanid sobivad nii paberil kui ka digitaalsel kujul.
  4. Ehitusprojekt ei sisalda hoone/korteri muude andmete korrastamist/lisamist ehitusregistris.
  5. Peale soojuspumba paigaldamist on tarvis esitada kasutusteatis. Kasutusteatise eelduseks on elektripaigaldise nõuetekohasuse deklaratsioon ja elektripaigaldise kontrollmõõtmiste aruanne ning ehitustööde päevik. Deklaratsioon ja kontrollmõõtmise aruanne ei sisaldu hinnas.
  6. Ehitustööde päevik ja kasutusteatise esitamine sisaldub hinnas.

Rohkem infot hoolduse kohta leiad siit

Jah, kõik meie müüdavad seadmed ja tooted tulevad tootjapoolse garantiiga ja meie paigaldatud töödele kehtib 2-aastane garantii.

03. Hinnad ja maksevõimalused

Jah, pakume mitmeid järelmaksu võimalusi. Rohkema teave saamiseks ning maksevõimaluste ja taotlusprotsessi kohta saate meie müügimeeskonalt.

Tee järelmaksu taotlus siit (võiks olla lingitava ankeedi võimalus) Montonio pakub järelmaksu meil alguses (Inbank ja mingi split võimalused olid neil)

Jah, suurematele tellimustele puhul saame pakkuda personaalseid allahindluseid. Palun võtke ühendust meie müügimeeskonnaga, aadressil info@energiameister.ee, et arutada Teie vajadusi ja võimalikke allahindlusi.

Meie veebilehel ja sotsiaalmeedia kanalites jagame regulaarselt teavet eripakkumiste, kampaaniate ja allahindluste kohta. Soovitame teil meiega ühendust hoida ja registreeruda meie uudiskirjaga, et saada värskeimat teavet ja pakkumisi. Sotsiaalmeediast leiad meid siit

04. Tagastused

Tarbija taganemisavaldus loetakse kehtivaks juhul, kui müüja saab selle kätte neljateistkümne (14) päeva jooksul, arvates kaupade kohaletoimetamisest. Müüja teavitab tarbijat avalduse kättesaamisest viivitamatult e-posti teel.

Taganemise korral on tarbija kohustatud viivitamatult tagastama kaubad Müüjale samas seisukorras, nagu ta need sai, kuid mitte hiljem kui neljateistkümne (14) päeva möödumisel arvates taganemisavalduse esitamisest. Juhul kui tarbija kaupu ei tagasta Müüja määratud tähtpäevaks, loetakse kaupade tagastamise õigus lõppenuks.

Kauba tagastamisel palume täita: https://energiameister.ee/kauba-tagastamine/

Tooteid ei saa tagastada ega vahetada järgmistel tingimustel

  • kui suletud tootepakend või vaakumpakend on purunenud või avatud;
  • kui tootel on orginaalsildid eemaldatud;
  • kui on võimatu kindlaks teha, kas toodet on kasutatud (seoses kliendi kaitse ja/või hügieenilistel põhjustel)

Kui teie tellimus saabub vigastatuna, palume teil võtta ühendust meie klienditoega võimalikult kiiresti, et saaksime antud olukorda lahendada. Võimalik, et palume teil esitada fototõendeid kahjustuse kohta, et saaksime asendada toote või hüvitada teie makse.

Pärast tellimuse esitamist saate e-posti teel kinnituse koos jälgimisnumbriga. Antud jälgimisnumbrit saate kasutada meie veebilehel oma tellimuse staatuse jälgimiseks. Samuti võite igal ajal pöörduda klienditoe poole, kui vajate abi või lisateavet oma tellimuse kohta.